95 відгуків
+380 (95) 001-67-15
+380 (68) 449-00-20
+380 (63) 389-51-06
Ґазда Маркет - товары для домашнего хозяйства и не только

Тандири

в виде галереив виде списка
На просторах Середньої Азії, мабуть, не зустрінеш жодного двору, в якому не було б печі-тандир. Що же це таке? Це спеціальна, найчастіше, вертикальна піч, в якій готують практично все: від випічки хліба до обжарювання м'яса. Особлива конструкція і властивості матеріалу виготовлення обумовлюють принцип роботи тандира. У такій печі їжа не смажиться на вугіллі, а запікається. Цим він відрізняється від мангалу. Виготовляють зазвичай з шамотної глини або матеріалу, який має велику теплоємність, завдяки чому він поступово остигає, віддаючи тепло рівномірно. Поява такої конструкції для приготування страв обумовлено тим, що дрова завжди були в обмеженій кількості на безкрайніх степах та в гористій місцевості. Завдяки невеликій купці вугілля можна добре нагріти піч, яка буде довго тримати тепло, що дозволить приготувати велику кількість коржів. Для чого ж потрібен тандир? 1. Відсутність необхідності постійно контролювати процес приготування їжі. Все, що потрібно зробити, – це закласти продукти, а через якийсь час дістати їх. 2. Приготування страв відбувається значно швидше, наприклад, свинина буде готова через 20 хвилин. 3. Мінімальна кількість дров, яке буде потрібно для приготування їжі. 4. При використанні тандира можна готувати найрізноманітніші страви: м'ясні, овочеві, хлібні. Крім того, можна зварити кашу, заварити чай. 5. Такий процес приготування допоможе повністю уникнути використання жирів і масел. Корисні поради: Кроме приготовления вкусной и здоровой пищи, тандыр предназначен и может быть использован в качестве обогревателя для помещения. По своим свойствам он близок к русской печке. В нашей стране чаще всего его используют только для приготовления пищи. Готовить в нём можно мясные и рыбные блюда. Кроме того, легко заваривать чай, выпекать хлеб и варить каши. Приготовленные в тандыре блюда не пригорают. Они получаются качественными, ароматными, вкусными и полезными. Деякі правила безпеки: - не торкайтеся до розігрітій печі. Щоб уникнути опіків, потрібно користуватися термостійкими рукавичками і рукавицями; - не використовуйте пристрій в приміщенні і поряд з легкозаймистими предметами; - не лийте воду на гарячу піч, це може спричинити за собою поява тріщин; - остигати конструкція повинна природним шляхом; - при розпалюванні тандира спеціальними рідинами не нахиляти голову над горловиною. Необхідно знати ці прості правила експлуатації, що допоможе економити паливо і тривалий час користуватися пристроєм.

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner